Wegens medische redenen kiezen voor een ooglidcorrectie

Je kan om veel verschillende redenen een ooglidcorrectielaten uitvoeren. Zo kan je gaan voor een esthetische reden, maar ook voor een medische reden. Vanuit medisch oogpunt kan het namelijk belangrijk zijn om de oogleden te corrigeren omdat het gezichtsveld wordt beperkt of omdat er smetplekken ontstaan.

Om welke redenen kan je kiezen voor een ooglidcorrectie?

Mensen, zowel mannen als vrouwen, van middelbare leeftijd kiezen vaak voor een ooglidcorrectie. Maar hoe komt dat? Dat komt vooral omdat de huid rondom de ogen verouderd als je ouder wordt. Dit komt doordat de huid minder elastisch wordt. Eigenlijk verslapt de huid over het gehele lichaam heen, maar valt het bij de ogen meer op en kan het sneller voor problemen zorgen. Zo kan er ook nog een keer bij de ogen onderhuids vetweefsel naar boven komen, waardoor je dikkere ogen krijgt en je gezicht kan veranderen. Door het losse huid kan het zo zijn dat je gezichtsveld beperkter wordt, maar ook dat je smetplekken in de plooien krijgt.

Je kan dus voor een ooglidcorrectie kiezen op basis van een medische reden, maar ook op basis vanuit het esthetisch oogpunt.

Hoe ziet de behandeling van zo’n correctie eruit?

Er zijn drie verschillende behandelingen die uitgevoerd kunnen worden om je oogleden te corrigeren. Tijdens de behandeling wordt er een snede gemaakt langs de natuurlijke huidplooi. Langs de snede kan het overtollige vetweefsel en de huid verwijderd worden. Hierna wordt de huid weer dicht gemaakt. Eigenlijk is het al met al een relatief eenvoudige ingreep die met een plaatselijke verdoving wordt verricht. Vrijwel direct na de behandeling kan je weer naar huis.

Rijdt na de behandeling niet direct auto, omdat je gezichtsveld nog belemmerd kan zijn. Ook wordt het dragen van make-up afgeraden zolang je wond nog niet volledig genezen is. Als je te vroeg gebruik maakt van make-up dan heb je een verhoogde kans op infecties. Daarnaast wordt roken en direct Uv-licht ook afgeraden. In totaal kan het zes maanden duren voor de huid volledig hersteld is en je ook het uiteindelijke resultaat kan zien.

Hoe verloopt het herstel van een ooglidcorrectie?

Het is belangrijk om na de behandeling te zorgen voor een goed herstel van de wond. Dit houdt in dat je geen druk mag zetten op de wond door te persen, zwaar te tillen of te bukken. Ook is het aan te raden om rechtop te slapen om te zorgen dat zwellingen niet naar boven kunnen stijgen. In principe ben je na één week al voor een groot deel hersteld, waarna je eigenlijk alle dagelijkse taken weer kunt doen. Probeer verder de wond zo min mogelijk aan te raken om te voorkomen dat er een infectie optreedt. Pas als de wond volledig is genezen, kan je make-up dragen en hoef je er minder voorzichtig mee te zijn. Krijg je toch last van zwellingen in de eerste dagen? Koel dan de wond door bijvoorbeeld een koelpads erop te leggen. Zwellingen na een ooglidcorrectie kunnen namelijk lastig zijn omdat die je zicht zullen beperken, daarom kan je ze beter voorkomen. 

Redactie

Bij CVARegio.nl geloven we dat lokaal nieuws een cruciale rol speelt in het verbinden van gemeenschappen. Onze toegewijde redactie, bestaande uit ervaren journalisten en jong talent, werkt onophoudelijk om u de meest actuele en relevante nieuwsverhalen uit alle hoeken van Nederland te brengen. Onze auteurs komen uit de regio's waarover ze schrijven, wat hen een uniek inzicht geeft in de lokale gebeurtenissen, cultuur en gemeenschappen. Zij brengen u nieuws met een persoonlijke toets, verhalen die niet alleen informeren, maar ook inspireren en verbinden. Ons team streeft naar integriteit, nauwkeurigheid en onpartijdigheid in hun verslaggeving. Wij geloven in de kracht van journalistiek om een verschil te maken in de samenleving. Bij CVA Regio bent u verzekerd van betrouwbaar nieuws dat er toe doet, rechtstreeks uit het hart van uw gemeenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *