Wanneer is een schouderbrace dragen een goed idee?

Schouderproblemen komen vandaag de dag zeer vaak voor. We kunnen in de praktijk zelfs vaststellen dat ze frequenter ontstaan dan vroeger het geval was. Op het ogenblik dat ook jij met een dergelijk probleem te maken krijgt zal je tot de vaststelling komen dat het dragen van een schouderbrace mogelijks het overwegen waard kan zijn. Een dergelijke brace dragen zorgt er immers niet alleen voor dat de pijn die je ervaart gereduceerd kan worden, bovendien is het ook nog eens zo dat die ondersteuning het probleem efficiënter helpt aan te pakken. Wil jij graag ontdekken over het dragen van een schouder brace ook voor jou een interessante keuze kan zijn? Lees dan zeker nog verder.

Hoe ziet de werking van een schouderbrace er precies uit?

Wanneer we de schouderbrace van naderbij gaan bekijken wordt duidelijk dat deze bestaat uit twee verschillende onderdelen. De onderdelen waar we een onderscheid tussen maken zijn in de praktijk meer concreet de onderstaande:

  1. Een sling;
  2. Een immobilisatieband;

Voor de sling geldt dat ze eveneens zonder immobilisatieband kan worden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om de schouder vrij te blijven bewegen. Voor deze band geldt dat ze met behulp van klittenband aan de sling wordt bevestigd welke vervolgens om de bovenarm evenals de torso heen gaat. Dit zorgt ervoor dat de schouder gefixeerd wordt tegen het lichaam. Van zodra dit is gebeurd is het niet meer mogelijk om de schouder vrij te bewegen. De sterke klittenband zorgt er in de praktijk voor dat de fixeerband variabel kan worden bevestigd. Hierdoor is het mogelijk om ze concreet af te stellen op maat van de wensen van de gebruiker.

Bij welke klachten kan je ze precies gebruiken?

Gebruikmaken van een schouderbrace kan in de praktijk gebeuren bij tal van uiteenlopende schouderklachten. Door gebruik te maken van een kwalitatieve schouderbrace of nachtspalk kan er in de praktijk voor worden gezorgd dat de schouder zoveel als mogelijk is wordt ontlast. Op deze manier kunnen pijnklachten worden verminderd en kan het herstel worden bevorderd. Een brace dragen voor de schouder zorgt er bovendien tevens voor dat je aanzienlijk minder last zal ondervinden van uitgestraalde pijn. Dit bijvoorbeeld naar de nek of naar de arm of hand. Op deze manier spreekt het voor zich dat er heel wat overlast kan worden voorkomen of in ieder geval kan worden ingeperkt. Wil je graag kunnen achterhalen wanneer gebruikmaken van zo’n brace nu precies interessant is? Dan kan je dit het beste bespreken met een zogenaamde fysiotherapeut.

Maak er alleen gebruik van op advies van een expert!

Voor behoorlijk wat mensen die er in de praktijk voor kiezen om gebruik te gaan maken van een schouderbrace geldt dat ze dit doen zonder voorafgaand eerst even contact op te nemen met bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Het is wat dit betreft uitermate belangrijk om er rekening mee te houden dat een brace altijd bestempeld dient te worden als een medisch hulpmiddel. Bijgevolg is het dan ook nooit een interessante keuze om er op eigen houtje voor te kiezen om een dergelijke brace te gaan dragen. Dit zou in de praktijk dan ook zomaar het omgekeerde effect kunnen hebben.

Redactie

Bij CVARegio.nl geloven we dat lokaal nieuws een cruciale rol speelt in het verbinden van gemeenschappen. Onze toegewijde redactie, bestaande uit ervaren journalisten en jong talent, werkt onophoudelijk om u de meest actuele en relevante nieuwsverhalen uit alle hoeken van Nederland te brengen. Onze auteurs komen uit de regio's waarover ze schrijven, wat hen een uniek inzicht geeft in de lokale gebeurtenissen, cultuur en gemeenschappen. Zij brengen u nieuws met een persoonlijke toets, verhalen die niet alleen informeren, maar ook inspireren en verbinden. Ons team streeft naar integriteit, nauwkeurigheid en onpartijdigheid in hun verslaggeving. Wij geloven in de kracht van journalistiek om een verschil te maken in de samenleving. Bij CVA Regio bent u verzekerd van betrouwbaar nieuws dat er toe doet, rechtstreeks uit het hart van uw gemeenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *